dwergklauwkikker

irisbloem , March 13 2010
i
irisbloem

vorige week kocht ik voor mijn aquarium 2 dwergklauwkikkers. Sinds een paar dagen zie ik er geen enkele meer.
In de winkel waar ik ze kocht zeiden ze me dat deze geen visjes aten en dat deze niet opgegeten zouden worden door mijn vissen.
Maar waar zijn ze dan? Ontsnappen uit de bak lijkt me vrij onmogelijk.

(moesten ze opgegeten kunnen worden, de enige mogelijke vissen die ik hiertoe dan in staat acht zijn mijn scalaren, botia modesta (7-8cm nu) of ancistrus (12cm))


Greetz Iris

?
Guest

als je dwergklauwkikertjes wil houden moet je ervoor zorgen dat je aqua en filter volledig dicht zijn.
dus de gaten waar je kabels door lopen moet je dichtmaken met bv. witte wat
als je filter vanboven open is, dan moet je deze ook dicht maken.

deze kikkers zijn specialisten in ontsnappen en verstoppen.
soms kunnen ze zelfs weken zich niet laten zien.

ik hoop dat ze je in de winkel ook hebben gezegd, dat deze heel moeilijk droogvoer eten (liefst hebben ze rode mug)

i
irisbloem

1 kikkertje is terecht. zat achter de filter waar ook 1 van de botia's gehuisvest is. heb de zuignap er achter uitgehaald zodat niemand er nog achter kan. de botia moet zoals vroeger maar een holletje onder het kienhout graven (zoals zijn vriend(in) ook doet).

uit de bak ontsnappen is niet mogelijk, geen open gaten. de filter is bovenaan toe op 1 klein opening (van de pomp en verwarming na). zal dit kleine gaatje ook toedoen. (heb net filter nagekeken en daar zat de tweede niet in.)

in de winkel zeiden ze inderdaad van diepvries en levend te geven.

nu hopen dat de 2e zich ooit nog eens laat zien. (op de moment is ook de eerste al terug verstopt)

i
irisbloem

ik heb een van men verstoppingskoningen kunnen vastleggen op foto.

http://i686.photobucket.com/albums/vv224/irisbloem/dwergklauwkikker011.jpg

http://i686.photobucket.com/albums/vv224/irisbloem/dwergklauwkikker009.jpg

deze klimt in de planten alsof het niets is. ik denk dat ik nog heel vaak ga mogen zoeken om er eentje te kunnen zien.

c
cornelisk

Deze vallen dus geen vissen aan, want mijn wederhelft zit ook te zagen achter kikkers :P

i
irisbloem

volgens de winkel niet.
de klauwkikker (grotere variant) zou wel vissen durven opjagen, en dan vooral s nachts. dus goed opletten dat je de dwerg koopt. (te herkennen aan zwemvliezen tussen voor EN achterpoten, de klauwkikker zou enkel zwemvliezen aan de achterpoten hebben)

neujensl

mooie foto's .. zeker als ze weinig zin hebben in poseren :D

c
cornelisk

irisbloem":q2feqa80:

volgens de winkel niet.
de klauwkikker (grotere variant) zou wel vissen durven opjagen, en dan vooral s nachts. dus goed opletten dat je de dwerg koopt. (te herkennen aan zwemvliezen tussen voor EN achterpoten, de klauwkikker zou enkel zwemvliezen aan de achterpoten hebben)En moeten die per 2 gestoken worden of gaat 1tje ook.

v
valk18

Dwergklauwkikkers zullen eerder kleine garnaaltje en baby visjes vangen. Maar de meeste garnaaltjes en vissen zijn sneller dan deze kikkertjes. Naar het schijnt zouden ze niet zo goed kunnen zien. Ruiken kunnen ze des te beter.

Vroeger had ik deze diertjes ook. Ik zou ze niet alleen houden. Maar minimum per 2. Ze hebben zo'n leuk gedrag! Ook zou ik ze in een aquarium van minstens 60cm lang. Ze zijn vrij actief en net te groot om in een nanootje te steken (vind ik).

v
valk18

Nog vergeten te vermelden: het klopt dat deze soort zwemvliezen heeft aan voor -en achterpoten.

?
Guest

Hallo!
Sinds een paar dagen heb ik ook een dwergklauwkikkertje in het aquarium ..vind hem erg grappig..soms zie je hem uren niet en dan ineens komtie voorbij jumpen of hij klimt zich rot in de planten :lol:
Nu wilde ik er eigelijk eentje bijnemen (alleen is maar alleen!) maar het schijnt dat ze onderling ook behoorlijk kunnen vechten en zelfs elkaars pootjes afbijten :shock:
Kan iemand mij er meer over vertellen?
Grtjs

v
valk18

Mijn dwergklauwkikkertjes vroeger waren heel vreedzaam. Met momenten heel levendig, dat wel, maar elkaars pootjes afbijten heb ik ze nooit zien doen :?:

?
Guest

Even een fotootje van mijn aanwinst :cheesy: ..dit is toch een dwerkklauwkikker trouwens?
Grjts

v
valk18

Ja hoor. Zwemvliezen aan voor -en achterpootjes, dus een dwergje.

c
cornelisk

Ik zou er ook graag eentje hebben, maar heb geen afdekglas en in de zomer liggen men platen ook niet op men aqua iv..m warmte v.d. lampen. En ik ben bang dat ik eens een kikker onder de kast ga vinden :p

v
valk18

Het zijn aquatische kikkers, die klimmen niet zomaar uit het water :lol:

A
Anneke

valk18":3udsshs5:

Het zijn aquatische kikkers, die klimmen niet zomaar uit het water :lol:
das waar maar ze kunnen in alle hevigheid wel uit je bak springen of ik de filter springen als die open is...

heb er zelf ook 2 en vind ze ook super, heb ze nog niet zien vechten en ze zijn heel vreedzaam zowel naar elkaar toe als naar andere vissen!

mijn ene kikker zit wel graag aan mn thermometer te hangen :cheesy:

in de aqua winkel hebben ze wel gezegd dat ik ze niet te veel eten mocht geven, anders kunnen ze niet meer naar het oppervlak zwemmen voor lucht te happen...

een van de 2 heeft geen kklauwtjes meer vanvoor, zo gekocht, mocht hem terug doen maar dan kunnen ze het beestje niet meer verkope en wie weet wat doen ze er dan mee, hij zwemt goed en zie geen problemen, dus kan hij gelukkig verder leven in mn bakje, zonder 'handjes' vanvoor...

e
eretmodus

valk18":wr1xrdlo:

Het zijn aquatische kikkers, die klimmen niet zomaar uit het water :lol:dwergklauwkikkers zijn bekend dat ze uit je aquarium kan kruipen.

v
valk18

Nog nooit meegemaakt eerlijk gezegd. Dat zal dan zijn bij mensen die hun aquarium niet goed afsluiten (zeker op de plaatsen waar bedrading uit het water komt). Of waar ze een andere plek vinden die ze als opstapje kunnen gebruiken.

K
Katertje1995

Ik lees net dat u zelf ook dwergklauwkikkers gehouden heeft. Ik zit over de aanschaf van deze kikkertjes na te denken. Wil alleen graag nog één ding weten, misschien dat u mij hierbij kunt helpen?

Ik heb een voedingsbodem in mijn bak liggen met daarover een laagje grind van 2 á 3 cm. Zullen de kikkers door deze laag grind heen graven en zo mijn voedingsbodem bloot leggen? Graven deze kikkers überhaupt? Of graven ze helemaal niet.

Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Powered by ChronoForums - ChronoEngine.com